Finansiering

Om du av olika anledningar inte har råd eller vill köpa TV-bänken och betala hela summan på en gång så finns det lite olika betalningslösningar som är värda att titta på. Det är idag väldigt billigt och populärt att ta korta lån och betala av möbler och andra köp på ett par månader upp till två år.

Det finns många anledningar varför man skulle vilja göra detta. Kanske står man inför en plötslig flytt eller separation där man helt enkelt tvingas köpa nya möbler och där en eventuella sparkapital eller buffert måste användas till annat.

Det finns en mängd plötsliga händelser som kan dyka upp i livet som kräver att man har pengar undansatt så man kan finansiera det. Det kan vara en värmepanna i huset som går sönder, en olycka som resulterar i dyra vårdkostnader eller tandläkarkostnader. Om du står inför valet att köpa en TV-bänk eller andra möbler med de sparpengar som finns kvar så är det kanske smartare att betala av den på ett par-tre månader istället.

Köp mot faktura

Många av de butiker vi listar här på sidan erbjuder möjligheten att köpa möbler mot faktura. Där kan du ofta välja att ta en vanlig faktura (ofta gratis) som ska betalas inom 14 dagar eller att skjuta upp betalningen ett par månader och betala hela köpet senare (ofta mot en liten avgift).

Detta kan vara ett smidigt sätt att sätta undan pengar innan fakturan kommer senare. Om du gör köpet i maj månad så är det inte omöjligt att du kan välja att betala det i slutet på juli istället. Om du har jobb hinner du alltså få 3 löner innan betalningen måste vara dem tillhanda.

Avbetalning över längre tid

Om du ska handla väldigt dyra möbler så kan en avbetalning på en längre tid vara aktuell. Ofta erbjuder butikerna även dessa betallösningar genom bolag som Svea Ekonomi och Klarna. Då kan du välja egen betalningstakt upp till 24 månader och givetvis kan du betala av hela skulden när du själv vill.

Ta ett privatlån av banken

Att ta ett privatlån är i nästan alla fall billigare och bättre än att välja en avbetalningsplan om du ska handla för mycket pengar. Nackdelen är att det är betydligt omständligare då du måste besöka banken, få ett godkännande och skriva under skuldpapper innan du får pengarna. Om du väljer butikens egna avbetalningsplan genom t.ex. Klarna så görs kreditupplysning direkt efter orderbekräftelsen och om den godkänns så går ordern vidare direkt som om du skulle betalt med kort.

Fördelen med ett privatlån är att du får en mycket lägre ränta. Det är inte omöjligt att din bank kan ge dig halva ränta vilket kan bli ganska mycket pengar om du gör ett större köp på säg 50 000 kronor och vill betala av över 12-24 månader.

Läs på och jämför lån online

Om du verkligen vill ta ett privatlån eller läsa om andra lånetyper så rekommenderar vi dig att besöka ekonomin.nu som har bra information om olika lån. Oavsett om du vill ta ett privatlån eller ett snabblån för att finansiera ditt köp så kan du få tillräckligt med kött på benen där.

Kommentarer inaktiverade.