Kan man bygga en egen TV-bänk?

Givetvis kan du bygga en egen TV-bänk om du känner för det. Det kan både dra ner kostnaderna på TV-bänken men även vara ett kul hobbyprojekt att spendera lite av sin fritid på. Det är dock få som letar TV-bänk som är villiga till detta. Kanske för att de känner att de saknar kunskapen eller färdigheterna till det, eller att de helt enkelt inte har tid till det.

Ett populärt alternativ är att köpa någon billiga hylla eller skåp och sedan lägga en slipad skiva i valfritt trä ovanpå. Det är en enkel lösning men kräver inte så mycket byggande för att få sin tv-bänk.

Om du är lite händig och kan hantera de enklaste verktygen bra så är det inte svårt att bygga en egen tv-bänk heller. Börja med att skissa på hur du vill att den ska se ut, vilket virke du vill bygga med och alla mått som behövs.

Tänk dock på att en stor TV-bänk som man bygger själv kan bli svår att ta med sig vid flytt. Fundera även i dessa banor så slipper du stå inför ett rivningsprojekt av din egen tv-bänk i ett senare skede.

Byggmax och Hornbach är två butiker som kan vara en bra utgångspunkt för dels verktyg men även virket.

Det svåraste momentet är att få till en snygg skiva ovanpå. De flesta tv-bänkar har ett djup som är bredare än virket du köper. Här kanske det kan vara aktuellt att köpa en färdigfanerad MDF-skiva eller något liknande.

Det tar tid att bygga en TV-bänk och det är något man bör vara beredd på innan man börjar, speciellt om man inte jobba med hantverk eller snickeri på daglig basis.

Inspiration på hur du kan bygga din TV-bänk kan du få genom att titta på befintliga modeller som e-butiker säljer.

Kommentarer inaktiverade.