Smidiga TV-bänkar med hjul

TV-bänkar-med-hjul

TV-bänkar på hjul har förmågan att vara väldigt smidiga i jämförelse med en TV-bänk på ben. I vissa situationer är det i praktiken inte ens möjligt att ha en TV-bänk som inte har hjul.

Något man inte tänker på är att en TV-bänk som har hjul gör städning undertill mycket smidigare men och andra sidan är det förmodligen heller inte den främsta anledningen varför folk väljer att köpa TV-bänkar som har hjul.

I vissa möbleringar och framför allt i små lägenheter så kan det vara önskat att köra fram TV-bänken framför soffan när man ser film eller vill titta själv. Detta gör att TV:n kan stå sidan om, ut mot väggen och inte vara i fokus som den annars ofta är. Först när den verkligen ska användas kan den då rullas fram.

Men det finns även andra situationer som blivit mycket vanligare. Vid trånga utrymmen och s.k. TV-hörnor kan avståndet till TV:n vara tillräckligt bra när man bara kollar TV eller ser på film. Men om man t.ex. har en spelkonsol och där man använder kroppsrörelser som med Nintendo Wii eller Xbox Kintec kanske man behöver mer plats. En lösning är då att ha en TV-bänk på hjul som man snurrar eller flyttar så att man då får en större yta att utföra detta på. På så sätt är heller inte soffbord och soffa i vägen på samma sätt.

Eftersom det uppenbarligen finns ett behov och en viss efterfrågan av TV-bänkar med hjul så är det ändå ganska svårt att hitta modeller som har det. De två modellerna som är på bild ovan finns att köpa hos Furniturebox i skrivande stund. De är inte speciellt dyra så om du gillar designen på dem så kanske det är ett givet köp för dig.

I vårt förra blogginlägg skrev vi om att man kunde bygga en billig TV-bänk själv och den hade faktiskt hjul. Nu kan det både vara dyrare och svårt att bygga en egen snygg TV-bänk, men ett smart tips kan vara att köpa en TV-bänk som har vanliga ben och sedan montera på hjul på den. Hjul kan du köpa för 60-70 kronor stycket och kräver inte mycket jobb att montera på.

 

Kommentarer inaktiverade.