Thomas bygger en TV-bänk för 500 kr

Programmet Äntligen Hemma med Martin Timell i spetsen har sänts i väldigt många år i TV4. De har delat med sig av en hel del bra tips för ombyggnationer, reparationer, möbelbygge, inredning m.m.

I ett av deras avsnitt från 2004 fick Thomas i uppgift att bygga en väldigt billig TV-bänk med en budget på 500 kronor. I avsnittet ovan har vi valt att bädda in avsnittet från TV4:s egna inbäddning och delningsfunktion.

Vi har tidigare skrivit i vår FAQ om hur man kan bygga en egen TV-bänk och vad man bör tänka på när man göra det. Thomas har i omständigheterna till en väldigt låg budget valt att använda två MDF-skivor som bildar två hyllplan med hjälp av fyra stycken stänger som håller uppe skivan. Stängerna är s.k. gängstång vilket gör det möjligt att använda bl.a. muttrar för att fästa och spänna fast hyllplanen.

Thomas har även valt att fästa fyra hjul på TV-bänken och det gör den lättare att flytta, men det skulle förmodligen vara lika enkelt och billigt att sätta fyra fasta ben på den. Gängorna och muttrarna visar tydligt att det är hemmabygge och det kan givetvis återge en charm i sig. Men frågan är om det inte hade varit lite snyggare om man valt en lösning där stängerna inte syns på ovansidan. En inslagsmutter under den översta skivan hade kanske varit både billigare och snyggare.

Under 2008 publicerades en kort artikel på Äntligen Hemmas hemsida som handlar om att bygga en billig TV-bänk och som är direkt kopplat till videon ovan. Där är inte mycket information men kanske kan det hjälpa dig som är sugen på att bygga en.

Om du är sugen på att bygga en så har förmodligen Byggmax (eller liknande butiker) allt du behöver. Vi gjorde en snabb sökning för att bekräfta att gängstång, hjul, färg och MDF-skivor finns att köpa där.

Kommentarer inaktiverade.